"När jag började springa med kortare steg i lättare, billigare och ouppbyggda skor hände något helt fantastiskt" / AÅ



lördag 8 januari 2011

Jag är en snorunge!


Januari brukar innebära några förkylningsdagar och 2011 blev inget undantag. Snorigt och ont i svaljet sen igår = vila. Har stor respekt för förkylningar och inte minst halsont. Påminner mig varje gång en förkylning slår till att det är under vila som träningspassen blir positiva. Själva träningen är bara nedbrytande och under vilan förbereder kroppen sig för nästa ansträgningsperiod. För kroppen kan tänka och förstå. Träning som sker regelbundet berättar för kroppen att "det är lika bra att du förbereder dig för nästa pass". Den blir starkare under vilan inte under träningspassen. Man måste våga vila och en förkylning kan hjälpa till.

Regelbundet är ett viktigt ord. Precis samma princip gäller för kostintag. Om man äter regelbundet, aldrig mer än tre timmar mellan målen, låter kroppen bli att hamstra i fettdepåerna. Reglebundet kostintag ger kroppen en trygghet att energileveransen är jämn och då törs den använda det vi stoppar i oss och förbränningen går på högvarv och du är piggelin alla vakna timmar.

Så regelbunden vila och regelbundna kostintag, med eller utan förkylning, är a och o. Jag snorar på ett par dagar, överkonsumerar kiwi och sen åker vi igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar