"När jag började springa med kortare steg i lättare, billigare och ouppbyggda skor hände något helt fantastiskt" / AÅ



onsdag 12 januari 2011

"Kommunens rullator duger inte"

Varför tränar man? Ja förutom meningslös sekundjakt så är ett argument om något mer liv i livet och förhoppningar om ett långt. Visst kommer säkert krämporna med fler födelsedagar i bagaget men träningen håller förmodligen hjärnan syresatt några år till än utan fysisk aktivitet.

Men mer konkret då?

Varför inte ha målsättningen att träna till sig en sinnesnärvaro som tant Elsa. Elsa finns på riktigt och fyller 101 år idag. Grattis! Att fylla 101 är inte helt ovanligt men att göra det med kärnfriska uppfattningar och aktiva ställningstaganden kring livets olika moment och beslut som Elsa gör är exklusivt törs jag påstå!

För ett år sedan då Elsa skulle fira aktningsvärda 100 år fick hon besked om att hon kommer få en ny rullator från kommunen. Elsas fysik är nästan helt oklanderlig men balansfröna börjar bli trötta. Efter noggrann genomgång av rullatorns egenskaper och estetiska framtoning säger Elsa det som för mig nu är en ledstjärna, en långsiktig målsättning och en drivkraft i min träning:

- Nej, kommunens rullator duger inte. Jag beställer min egen från Internet och betalar den själv. Jag har sett en som har dom egenskaper jag vill ha, är riktigt snygg och med en sån nätväska jag sökt efter!

Ett av mina pass i programmet jag nu harvar runt i är korta intervaller 4 x 4 min där man nosar på max ibland. När man ligger och trycker nära max och man vill inget annat än att kliva av brukar jag se mig själv som 100-åring och säga högt:

- Nej jag beställer nog min egen rullator........om jag kommer att behöva en!

1 kommentar:

  1. Tack för att du delger oss "planetandersanhängare" läsare denna fantastiska solskenshistoria. Hoppas, hoppas att något liknande inträffar i ens närhet om sisådär en sextio år. Ha en bra dag! //S

    SvaraRadera