"När jag började springa med kortare steg i lättare, billigare och ouppbyggda skor hände något helt fantastiskt" / AÅ



måndag 3 januari 2011

Kadenscocktail på Monarken

Årets två första träningspass är avklarade. Löpning 8,4 km med dubbskorna som fortsätter att spela igång positiva känslor. Helt plötsligt har vintervägar blivit extremt potentiella löpvägar tack vara de nya skorna. Och löpning som inte ska inte vara någon materialsport......pyttipyttsan!

Mitt andra pass i år blev på Monarken ett sk TC nivå 3 som är en cocktail av övningar. Snabbt, långsamt tungt och lätt i en intressant mix.

Den gröna grafen visar kadensen, hur fort jag trampar. Den blå motståndet mätt i watt. Den röda visar pulsen. Att gå från en längre lågkadensintervall med relativt högt motstånd till en högkadensintervall (120 varva per minut) tror jag är extremt triathlonnyttigt. Övergången tar fram en känsla i benen som påminner mycket om övergången från cykel till löpning. Mera sånt när riktiga brickpass (pass med först löpning sen cykel) inte går att få till.

Löpning på lunchen idag och sen efter jobbet träff med herr Elvén och herr Liljegren för att summera träningsåret 2010. Trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar